Chec cu ficatei de pui

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2012 | 9858 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 7 catei mari de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • jumatate lingurita de piper
  • 1 praf de copt
  • 1 kg ficatel de pui
  • 7-8 linguri faina alba
  • 1 borcan 400 gr ciuperci intregi
  • miez de lapte Delaco
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ficatei de pui:

Ficateii ii spalam in cateva ape,apoi ii lasam sa stea 10 minute in apa rece sa mai iese sangele din el.
Ouale le mixam spuma.
Adaugam piperul,sarea si praful de copt,iar la urma faina.
Patrunjelul si mararul il spalam,indepartam cozile si il tocam marunt.
Usturoiul il curatam,il spalam si il pisam.
Atat verdeata cat si usturoiul le incorporam in compozitia de oua.

Ficatelul il scurgem de apa,apoi il rumenim intr-o tigaie,dar fara ulei,cam 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte,apoi il scoatem pe o farfurie in care asezam un servetel de hartie.

Ciupercile le scoatem din borcan si le spalam.
Daca sunt micute le lasam intregi,daca nu le taiem in 3 sau 4 feliute.
Luam doua tavi de chec ,le ungem cu margarina si le tapetam cu hartie de copt.
Punem in fiecare tava cate un polonic si jumatate din compozitia de oua.
Taiem bucatele de ficat,nu foarte marunt si il punem in tavi,in egala masura si uniform.

Deasupra punem restul de compozitie de oua.
Asezam cate doua felii de miez de lapte Delaco,apoi punem ciupercutele si le impingem putin cu degetul in compozitie.

Dam tavile in cuptorul incins pentru 45 de minute.
Cand este gata,il scoatem,il lasam sa se racoreasca,apoi servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rocsi 1

04.06.2012, 19:38

Ancuta sper sa va placa!

ionix 1

15.08.2012, 15:30

Ah, m-ai păcălit... n-am știut că e cu ciuperci și am păpat. Dar a fost deliciooooos. O să fac și eu.

Rocsi 1

15.08.2012, 20:25

Ionela nu te-am pacalit.Cel ce l-am pregatit cand ai venit tu era fara ciuperci!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Drob din ficăței de pui și ciuperci